お知らせ

2023.08.10

RITA出水麓 Restaurant izuru開業

鹿児島の風土と伝統、そしてその土地が育んだ食文化を生かし、炭を使った料理を基本にフレンチと和の融合した創作料理のレストランが開業致しました。

izuruは、出水麓武家屋敷群に位置し、かつて薩摩藩の武家屋敷だった土持邸の一部(牛小屋)を改修しています。店名の「izuru」は「出陣」を意味し、新たな始まりを象徴しています。

ご予約はHP:https://www.tablecheck.com/ja/shops/restaurant-izuru/reserve

私たちが提供するのは、単なる美味しい料理だけではありません。地元の方々だけでなく、遠方から訪れるお客様にも、鹿児島の美食と魅力を発見する旅のような特別な体験となることを願っています。

そして、人々が集まり、語り合い、新たな思い出を作る場所が「izuru」です。私たちはお客様一人一人に心からのおもてなしを提供し、一緒に素晴らしい体験を共有することを楽しみにしています。

シェフ:齋藤勇佑
福島出身。東京にて和食料理屋の下積みを経験後、渋谷区神宮前のTRUNK HOTELのキッチン部門にて5年勤務。鹿児島の風土に惹かれ、Restaurant izuruの立ち上げを機に、鹿児島県出水市に移住。当レストランでは料理長として、季節によって変化するコースを振る舞う。

・ランチコース  5皿 5,500円(税込)
・ランチコース  6皿 8,800円(税込)
・ディナーコース 10皿 13,200円(税込)
※内容は、季節に応じて変わります。

■定休日
定休日:毎週水曜、第1、3火曜休み 1月1週間休み、9月第1週目休み

店舗情報:客席数 定員30名(カウンター8席・テラス席8席・個室4席)


----

We have opened a new restaurant that offers a fusion of French and Japanese cuisine based on charcoal, utilizing Kagoshima's climate, traditions, and food culture nurtured in the area.

Restaurant izuru is located in the samurai residences at the foot of Demizu, and was renovated from part of the former Tsuchimochi Residence, which was once a samurai residence of the Satsuma Clan. The name "izuru" means "departure" and symbolizes a new beginning.

We offer more than just delicious food. We hope it will be a special experience for both locals and visitors from far and wide, a journey to discover the gastronomy and charm of Kagoshima.

And "izuru" is a place where people gather, talk, and create new memories. We look forward to providing each and every one of our guests with heartfelt hospitality and sharing wonderful experiences together.

Chef: Yusuke Saito
Born in Fukushima. After working as a waiter in a Japanese restaurant in Tokyo, he worked in the kitchen department of TRUNK HOTEL in Tokyo for 5 years. He was attracted by the climate of Kagoshima, and moved to Izumifumoto, Kagoshima Prefecture, when Restaurant izuru was launched. As the head chef of the restaurant, he serves courses that change with the seasons.

Lunch course: 5 dishes, 5,500 yen (tax included)
Lunch course: 6 dishes, 8,800 yen (tax included)
Dinner course: 10 dishes, 13,200 yen (tax included)
The menu changes according to the season.

■Closed: Wednesdays, 1st and 3rd Tuesdays of the month, 1 week closed in January, 1st week closed in September

Restaurant Information: Seating capacity 30
(8 counter seats, 8 terrace seats, 4 private rooms)

For reservations, please visit our website at https://www.tablecheck.com/ja/shops/restaurant-izuru/reserve

ホームに戻る