お知らせ

2023.08.08

RITA出雲平田 日本酒ペアリングディナー・料理 以久満

RITA出雲平田の夕食は、近隣の店舗と連携した日本酒のペアリングディナーをご用意しています。 今回ご紹介するのは、雲州平田駅近くの「料理 以久満」さん。 地物の新鮮な魚介をはじめ、気にいった食材は現地に赴き仕入れるなど、素材にこだわり、真心こもったお料理を提供していらっしゃいます。地元でも大変人気のお店です。

RITA出雲平田:https://rita-tsugito.jp/hotels/rita-izumohirata/

 

この地、出雲平田の味をふんだんに味わうことのできるペアリングコース。
その中でも、島根県産の猪を使った「猪鍋」は絶品です。猪鍋と言えば臭みを消すため、甘辛く炊いた鍋をイメージされる方も多いかもしれませんが、以久満さんのお鍋は薄味醤油ベースのお出汁で、透き通ってさっぱりとした旨味たっぷりのお鍋です。
猪の旨味の染み込んだお出汁に、〆には出雲蕎麦を入れて…、つゆごと贅沢に味わえます。

また、若大将は東京で江戸前寿司を修行した寿司職人でもあり、お寿司も本当におすすめしたい一品です。

もちろんペアリングする日本酒は、酒持田本店の日本酒。
和食ならではのラインナップをご用意しておりますので、利き比べを是非お愉しみください。

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For dinner at RITA Izumo-Hirata, we are offering a sake pairing dinner in cooperation with a nearby restaurant.

Introducing Cuisine Ikuma, located near Unshu Hirata Station.
The restaurant offers fresh local seafood and other ingredients that are purchased locally. It is very popular restaurant for the locals.

The pairing course allows you to enjoy the flavors of Izumo-Hirata in abundance.
Among them, the "boar hot pot" using wild boar from Shimane Prefecture is a superb dish. Many people may imagine boar hot pot cooked in a sweet and spicy broth to eliminate the smell, but Ikuman's nabe is made with a light soy sauce-based broth that is clear, refreshing, and full of flavor.
The broth is soaked with the flavor of wild boar, and Izumo soba noodles are added to finish the dish...you can enjoy the entire broth in a luxurious way.

The chef is also a sushi chef trained in Tokyo in the Edo-mae style, and sushi is another dish that we highly recommend.

Of course, the sake to be paired is from the sake brewery Mochida Honten.
We have prepared a lineup that is unique to Japanese cuisine, so please be sure to enjoy the sake tasting comparison.

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